Foto: LETA

Ceturtdienas rītā Rīgā, kādā piecstāvu mājā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukums saņemts ceturtdien pulksten 5.01, kur kādas piecstāvu dzīvojamās ceturtā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā.

No ēkas tika evakuēti pieci cilvēki. Pulksten 6.31 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī valstī dzēsti 13 kūlas ugunsgrēki, no kuriem platības ziņā lielākie ugunsgrēki reģistrēti Tukuma novadā, kur kūla un niedres dega piecu hektāru platībā, Līgatnes novadā, kur sausā zāle dega 1,2 hektāru platībā un Daugavpils novadā, kur kūla dega viena hektāra platībā.

Šogad valstī kopumā dzēsti jau 1024 kūlas ugunsgrēki.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un to nav iespējams kontrolēt.

Trešdien pulksten 09.25 tika saņemts izsaukums Balvu novadā, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme, kuras rezultātā vienā no automašīnām bija iespiests cilvēks.

Izmantojot hidrauliskos instrumentus, cietušais tika no automašīnas atbrīvots un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega starpsiena bēniņos, atkritumi, šķūņi un žogs, dūmvada izolācija, sodrēji mājas dūmvadā, savukārt divos gadījumos dega vienstāva dzīvojamā māja.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 58 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet 20 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!