Foto: F64

Ceturtdien, 11. februārī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzās uz izsaukumu Kuldīgas novadā, kur mājas palīgtelpā dega sadzīves mantas un veļas mašīna, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Izsaukums saņemts pulksten 20.35 uz Kuldīgas novada Rumbas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka mājas palīgtelpā deg sadzīves mantas un veļas mašīna. Pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki. Neilgi pirms pusnakts ugunsgrēks likvidēts.

Glābēji saņēma izsaukumu arī uz Zvejnieku ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva kamīnā dega sveķi. Ugunsdzēsēji no ēkas evakuēja četrus cilvēkus un izvēdināja telpas.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, malka, sadzīves mantas, vieglā automašīna, dzīvojamās mājas jumts, trīs saimniecības ēkas, šķūnis, dārza māja, sodrēji sešu ēku dūmvados un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā ceturtdien VUGD saņēma 45 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!