Foto: AFP/Scanpix/LETA
Cietumu teritorijās bez Covid-19 sertifikātiem, kas apliecina vakcināciju vai šīs slimības pārslimošanu, drīkstēs atrasties tikai ieslodzītie, otrdien, 9. novembrī, nolēma valdība.

Bērni līdz 12 gadu vecumam cietuma teritorijā varēs atrasties bez sertifikāta tādas pilngadīgas personas pavadībā, kurai ir derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Savukārt bērni, kas vecāki par 12 gadiem, cietuma teritorijā varēs atrasties, tikai uzrādot derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, testēšanas sertifikātu vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 stundu laikā veikta skrīninga testa negatīvu rezultātu.

Persona, kurai ar klīniskās universitātes slimnīcas speciālistu konsilija lēmumu medicīnisku iemeslu dēļ nevar veikt vakcināciju pret Covid-19 infekciju vai tā ir atlikta, varēs atrasties ieslodzījuma vietas teritorijā, uzrādot konsilija lēmumu un derīgu testēšanas sertifikātu.

Līdzšinējā noteikumu redakcija paredz, ka cietuma teritorijā var atrasties personas, kurām ir derīgs sadarbspējīgs sertifikāts, bet šī prasība neattiecas uz ieslodzītajiem, bet ieslodzījuma vietu darbiniekiem bija pieļaujams arī negatīvs RNS testa rezultāts, ja tests veikts pēdējo 72 stundu laikā pirms ierašanās ieslodzījuma vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!