Foto: Latvijas Pasts

Saeimas deputāte Lolita Čigāne (V) neredz pamatu īstenot publiski izskanējušo ideju, ka "Vienotības" tā dēvētais "sešinieks" varētu veidot biedrību, kurai būtu sadarbības līgums ar partiju. Čigāne arī uzsver savu piederību politiskajam spēkam.

Partijas līdere Solvita Āboltiņa iepriekš LNT raidījumā "900 sekundes'' pauda, ka "sešiniekam", proti, liberāli domājošo deputātu grupai, piedāvāts "legalizēt" savu statusu partijā, proti, izveidot biedrību un noslēgt sadarbības līgumu, līdzīgi kādus "Vienotība" noslēgusi ar reģionālajām partijām. Šādu priekšlikumu partijas valdē izteicis ekspremjers un pašreizējais eirokomisārs Valdis Dombrovskis (V).

Čigāne gan norādīja, ka Dombrovskis neizteica piedāvājumu, bet gan dalījās ar ar savām domām. Politiķe pozitīvi vērtē to, ka politiskā spēka valde neizslēdza viņu no partijas, jo Čigāne "Vienotību" uzskata par savu organizāciju, kurā viņa grib turpināt strādāt. Ar absolūti lielāko daļu kolēģu viņai ir labas un draudzīgas attiecības un tiek rasta "viena valoda", norādīja deputāte.

"Pat, ja asi sastrīdamies, mēs saprotam, ka tas jau nav personīgi," piebilda politiķe, akcentējot, ka viņai nav plānu veidot kādu biedrību.

Jau vēstīts, ka Āboltiņa pauda, ka nevar apgalvot, ka līdz nākamajām vēlēšanām no partijas "Vienotība" neatdalīsies daļa biedru, proti, tā dēvētais "sešinieks" un viņu domubiedri, un neizveidosies jauna partija. To, ka daļa "Vienotības" biedru varētu atšķelties un izveidot savu partiju, apliecinot "sešinieka" pārstāvju teiktais valdes sēdē, kurā tika lemts par deputāšu Ilzes Viņķeles un Čigānes iespējamo izslēgšanu no partijas. Kā sacīja Āboltiņa, sēdē draudēts, ka, pieņemot lēmumu par izslēgšanu, tas tikai paātrinātu jaunas partijas veidošanos. Kā norāda partijas vadītāja, tie varētu būt signāli, ka runas par jaunas partijas veidošanos varētu būt patiesas.

Viņķele iepriekš norādīja, ka "Vienotības" valdes sēdē lemtais un sarunas liek izjust spiedienu, lai viņa un Čigāne pēc iespējas ātrāk partiju pamestu.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā pēc garām diskusijām partijas "Vienotība" valde nolēma jautājumu par Viņķeles un Čigānes izslēgšanu no politiskā spēka lūgt vērtēt partijas Ētikas komisijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!