Foto: LETA

Nav pamata domāt, ka nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) varētu neatbalstīt budžeta grozījumus, kurus atbalstīja valdība, sacīja nacionālās apvienības frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis.

Viņš skaidroja, ka turpmākas diskusijas varētu notikt tikai par niansēm. Par VL-TB/LNNK galīgu lēmumu saistībā ar budžeta grozījumiem tikšot diskutēts nacionālās apvienības frakcijas un valdes sēdēs, norādīja Cilinskis.

Kā ziņots, šā gada valsts budžeta grozījumi Saeimā varētu tikt iesniegti jau augusta beigās, un parlaments tos varētu skatīt augusta beigās vai septembra sākumā, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Premjers teica, ka, lai budžeta grozījumi gūtu atbalstu Saeimā, par tiem notiek politiskās konsultācijas koalīcijā. Tāpat Dombrovskis aicinājis Finanšu ministriju atsevišķi tikties ar neatkarīgajiem deputātiem, lai pārrunātu jautājumus, par kuriem viņi iepriekš pauduši bažas.

Valdība otrdien vienojās par šā gada valsts budžeta grozījumu griestiem 70 miljonu latu apmērā. Precīzs šī finansējuma sadalījums būs zināms tuvākajās dienās, jo ministrijām vēl jāprecizē savi pieprasījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!