Apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ekonomikas ministra amata kandidāts Einārs Cilinskis noliedz, ka premjera pēkšņa piekrišana virzīt viņu apstiprināšanai Saeimā būtu saistīta ar kādu viņa personisko vai partijas nostājas maiņu. Premjers savukārt skaidro, ka nolēmis Cilinski virzīt apstiprināšanai Saeimā, jo nozarē ir daudz darba.
Cilinskis portālam "Delfi" sacīja, ka pašlaik Ekonomikas ministrijas aktuālākajā jautājumā par "Lattelecom" privatizāciju viņam nav nekādas konkrētas nostājas. Cilinskis skaidroja, ka viņam nav konkrētas informācijas par šo procesu un savu viedokli viņš varēs formulēt tad, ja kļūs par ministru un varēs rūpīgi iepazīties ar šo jautājumu, arī ar slepenajiem dokumentiem. Cilinskis arī norādīja, ka no premjera Aigara Kalvīša puses neesot izskanējusi kategoriska nostāja par "Lattelecom" privatizācijas modeli.

Cilinskis arī uzsvēra, ka, viņam piedaloties dažādās sarunās par virzīšanu ekonomikas ministra amatā, nekad nav izskanējuši nosacījumi viņa iecelšanai ne saistība ar "Lattelecom", ne arī citām lietām. "Man nekas tāds nav zināms," sacīja Ciliskis.

Premjers Aigars Kalvītis pirmdien žurnālistiem skaidroja, ka pašlaik ekonomikas nozarē ir daudz darāmā, tāpēc viņš nolēma virzīt Cilinski apstiprināšanai šajā amatā, lai gan iepriekš solīja to darīt pēc budžeta apstiprināšanas. "Es neesmu ar viņu kopā strādājis, taču partija viņu raksturo kā pieredzējušu profesionāli," sacīja premjers. Cilinskis sarunā ar portālu "Delfi" arī atturējās vērtēt Saeimā iesniegto nākamā gada budžeta projektu. Viņš gan atzina, ka apstiprināšanas gadījumā, uzsakot darbu ar jau pirms viņa sagatavoto ministrijas budžeta projektu, "būs savas grūtības", taču grūtības būs "visiem, ne tikai Ekonomikas ministrijai".

Jau ziņots, ka apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Saeimas frakcija pirmdien tikās ar Kalvīti, kurš informēja frakciju, ka nolēmis ceturtdien virzīt Saeimas apstiprināšanai TB/LNNK ekonomikas ministra kandidātu Cilinski.

Vienlaikus tikšot likvidēts īpašu uzdevumu ministra amats ES līdzekļu apguves lietās, ko šobrīd ieņem TB/LNNK pārstāvis Normunds Broks. Šī amata likvidēšanu premjers saistīja ar valsts pārvaldes sistēmas optimizāciju budžeta līdzekļu taupīšanas nolūkos, pieļaujot, ka drīzumā varētu sekot vēl kādu institūciju likvidācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!