Foto: LETA
Kāda nezināma persona "Latvijas Infektoloģijas centra" vārdā izsūtījusi viltus vēstules cilvēkiem ar uzaicinājumu pārbaudīties uz iespējamo inficēšanos ar HIV infekciju, portālu "Delfi" informēja Rīgas Austrumu slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Slimnīca uzsver, ka ārstniecības iestāde ar vēstuļu starpniecību iedzīvotājus uz veselības pārbaudēm neaicina. Tāpēc, saņemot līdzīgus uzaicinājumus, iedzīvotāji aicināti neuztraukties un zvanīt uz stacionāru "Latvijas Infektoloģijas centrs" pa tālruņiem 67014595 vai 67014500, lai pārliecinātos, vai tiešām šāds uzaicinājums ir izsūtīts, vai tas ir patiess.

"Latvijas Infektoloģijas centra" galvenā ārsta vietniece Velga Ķūse informē, ka viltus uzaicinājums bijis rakstīts uz nekad neeksistējošas Infektoloģijas centra veidlapas, izmantots kaut kas līdzīgs vecajam, vairs spēkā neesošajam stacionāra logo, kā arī uzaicinājums nav bijis mediķa parakstīts.

Viltus uzaicinājuma autors atsaucies gan uz nezināmiem Ministru kabineta normatīvajiem aktiem, gan uz to, ka kāda – vārdā nenorādīta persona - esot norādījusi, ka uz pārbaudi aicinātais cilvēks bijis viens no viņas dzimumkontaktu partneriem.

Viltus vēstulē bijis rakstīts: "Tāpat tiekat turēts aizdomās pats kā infekcijas avots. Jūsu paša un sabiedrības veselības vārdā aicinām nopietni izturēties pret šo informāciju un nekavējoši doties uz pārbaudēm, kuras ir bez maksas. Neierašanās gadījumā sākotnēji tiks izsūtīts atkārtots uzaicinājums".

Ķūse norāda, ka uzaicinājums rakstīts drīzāk kā piedraudējums, nevis mediķu pamatots aicinājums uz konsultācijām vai veselības pārbaudi. Līdzīga rakstura vēstulēs, ja tādas tiktu rakstītas, noteikti būtu norādīts gan kabineta numurs, gan speciālista vārds, gan precīzs telefona numurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!