Foto: DELFI

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai paredzēts uzticēt pieņemt lēmumu jautājumā par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) iespējamiem pārkāpumiem.

Šodien pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) žurnālistiem atgādināja, ka nosūtījis vēstuli Juridiskajai komisijai, skaidrojot iespējamus NEPLP pārkāpumus.

Juridiskā komisija šo jautājumu varētu skatīt trešdien, 22.maijā, plkst.10 Jēkaba ielā 11, 426.telpā. Komisijas darba kārtībā gan tieši nav norādīts, kāds tieši ir tieslietu ministra vēstules saturs.

Plānots, ka Juridiskā komisija vienosies attiecīgo jautājumu nosūtīt Cilvēktiesību komisijai, kurā arī paredzēts pieņemt lēmumu šajā jautājumā, norādīja Bordāns.

Saskaņā ar likumu jautājumā par kāda NEPLP locekļa atbrīvošanu no amata lēmums ir jāpieņem Saeimai. Nav gan zināms, vai tiks rosināta kāda no NEPLP locekļa atbrīvošana.

Kā ziņots, Bordāns nosūtījis vēstuli Saeimas Juridiskajai komisijai, ar aicinājumu Saeimai lemt par Daces Ķezberes atbrīvošanu no NEPLP locekļa amata sakarā ar viņas neatbilstību Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteiktajai labas reputācijas prasībai, aģentūra LETA uzzināja Tieslietu ministrijā.

Savukārt NEPLP norāda, ka publiski paustie apgalvojumi par NEPLP organizētajā konkursā uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdi pieļautajām nelikumībām izrādījušies nepatiesi, šādu viedokli pauda padomē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!