Foto: DELFI

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs būs Artuss Kaimiņš ("KPV LV"), otrdien nolemts pirmajā komisijas sēdē.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs būs Boriss Cilevičs (S) un komisijas sekretāre – Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP).

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) pirms balsojuma par komisijas priekšsēdētāju pauda, ka balsos "par", taču aicināja Kaimiņu strādāt godprātīgi un ievērot Saeimas kārtības rulli. Viņa skaidroja, ka viņas atbalsts būs "zināms avanss".

Komisijā darbosies arī Linda Liepiņa ("KPV LV"), Vladimirs Nikonovs (S), Andrejs Judins (JV), Ināra Mūrniece (NA), Māris Kučinskis (ZZS) un Dace Rukšane-Ščipčinska (A/P).

Otrdien Saeima ārkārtas sēdē apstiprinājusi deputātus darbam parlamenta komisijās. Vairāk par komisiju sastāvu var lasīt šeit.

Kā portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā, komisijas darbības joma ir ne tikai cilvēktiesību situācija valstī, sabiedrības integrācijas procesi, sabiedrisko mediju aktualitātes un reliģisko organizāciju darbība, bet arī dzimumu līdztiesības veicināšana, cilvēktirdzniecības apkarošana un vardarbības novēršana izglītības iestādēs.

Komisija izskata cilvēktiesību un sabiedrisko lietu jomas likumprojektus, kā arī veic parlamentāro kontroli pār nozares iestāžu darbu. Komisijas darbā aktīvi piedalās ministriju un citu valsts iestāžu amatpersonas, pašvaldību darbinieki un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Saeimā darbojas 16 komisijas. Tās strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!