Foto: LETA

Veselības ministrija (VM) piektdien paziņojumā medijiem par to, ka vēlas panākt, lai Covid-19 testēšana ir mērķtiecīgāka un to pēc iespējas drīzāk saņem cilvēki, kuriem tas ir visvairāk nepieciešams, tāpēc testi turpmāk būs pieejami tikai ar ārsta nosūtījumu, min, ka "ir novērots, ka šobrīd ir sacelta nepamatota ažiotāža un cilvēki pastiprināti piesakās Covid-19 testiem, tā radot neadekvātu slogu testēšanas kapacitātei".

VM paziņojumā presei norāda, ka līdz ar to testēšana var nepildīt savu primāro mērķi "savlaicīgi testēt cilvēkus ar saslimšanas simptomiem, lai mazinātu tālāku nekontrolētu vīrusa izplatību sabiedrībā". "Šādi mākslīgi tiek pagarināta rinda un ir apgrūtinātas iespējas uz testēšanu tikt cilvēkiem ar saslimšanas simptomiem," paudusi ministrija.

VM norāde par nepamatotu ažiotāžu piektdien tika plaši apspriesta mikroblogošanas vietnē "Twitter". VM tiek aicināta savu formulējumu pamatot, izskaidrot un neaizvainot sabiedrību jau tā emocionāli saspringtā laikā.

Lūgta komentēt VM frāzi par ažiotāžu, Viņķele piektdien preses konferencē pēc valdības ārkārtas sēdes sacīja, ka "jā, iespējams, ka tas šajā sakaitētajā laikā nebija veiksmīgākais vārds, ko varētu lietot", bet esot bijis domāts par ziņām no vecāku čatiem un saziņas platformām, ko saņēmusi VM, kur testiem mudināti pieteikties arī tie, kuriem tas nav nepieciešams, jo testēšana no pirmdienas nebūšot pieejama.

Viņķele pieļāva iespēju, ka VM bija jākomunicē citādi, taču arī no vienotā pierakstu centra esot saņemta informācija, ka satraukums radījis papildu pierakstīšanos uz testiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!