Īpaša darba grupa izvērtēs, kā uzlabot valsts iestāžu sadarbību ar nekustamā īpašuma un autotirgotājiem, lai novērstu aizdomīgus darījumus šajās nozarēs. Par darba grupas izveidi ceturtdien vienojusies Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas padome Ministru prezidenta Aigara Kalvīša vadībā.
Premjera padomnieks ekonomikas jautājumos Aigars Štokenbergs informēja, ka nekustamā īpašuma un autotirgotāju asociācijas nav izrādījušas iniciatīvu un nav sniegušas priekšlikumus aizdomīgu darījumu apkarošanai.

Tāpat tiek gaidīti Latvijas zvērinātu notāru padomes un Latvijas Zvērinātu advokātu padomes ierosinājumi.

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas padomes izveidotajā darba grupā strādās pārstāvji no Tieslietu un Finanšu ministrijām, kā arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas.

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas padome uzskata, ka, uzlabojot sadarbību ar valsts institūcijām, piemēram, nekustamā īpašuma jomā, varētu kavēt nelegālu mākleru aktivitātes un izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Jau iepriekš premjers ierosināja visiem nekustamo īpašumu un autotirdzniecības darījumiem virs 10 000 eiro (7028 latiem) noteikt obligātus norēķinus bezskaidrā naudā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!