Foto: LETA

Trešdien veselības ministre Ingrīda Circene (V) tiksies ar Ķīnas Valsts pārtikas un zāļu administrācijas komisāru Šao Mingli un viņa vadītās delegācijas amatpersonām, lai pārrunātu abu valstu turpmākās sadarbības iespējas farmācijas jomā, informēja Veselības ministrija.

2007.gada oktobrī Rīgā tika noslēgts Latvijas Veselības ministrijas un Ķīnas Veselības ministrijas Saprašanās memorands par sadarbību veselības nozarē, kas paredz medicīnas ekspertu un delegāciju apmaiņu, veselības aprūpē iesaistītā personāla apmācību, informācijas apmaiņu par jaunāko medicīnas zinātnes un tehnoloģiju jomā, kā arī sadarbību pētījumu veikšanā.

2010.gada jūnijā Veselības ministrija un Zāļu valsts aģentūra parakstīja sadarbības memorandu ar Ķīnas Valsts Pārtikas un Zāļu administrāciju. Memoranda mērķis ir izveidot sadarbības mehānismu, kas veicinātu pieredzes apmaiņu un sadarbību zāļu normatīvajā regulējumā starp Latviju un Ķīnas, kas ietver informācijas apmaiņu zāļu drošuma jautājumos, noteikumos par ārstniecisko augu preparātiem, personāla apmācību un citās jomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!