Foto: DELFI
Iepirkuma konkursā tiesības uz pieciem gadiem iznomāt Valsts policijas (VP) vajadzībām 90 vieglās automašīnas ieguvusi SIA "Citadele līzings un faktorings", bet divās pārējās iepirkuma priekšmeta daļās par vēl 120 vieglo automobiļu nomu iepirkuma procedūra pārtraukta, jo nepieciešams precizēt tehnisko specifikāciju, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) interneta mājaslapā atrodamā informācija.

Turpretim SIA "Karlo motors" šo Iepirkuma komisijas lēmumu apstrīdējusi. Sūdzība pagaidām nav izskatīta, bet tas jāizdara līdz 24.janvārim.

Lēmumu piešķirt tiesības SIA "Citadele līzings un faktorings" slēgt 3,7 miljonu eiro (2,6 miljonu latu) vērtu līgumu ar Iekšlietu ministrijas (IeM) Nodrošinājuma valsts aģentūru (NVA) konkursa daļā par 90 vieglo automobiļu iznomāšanu VP vajadzībām Iepirkuma komisija pieņēmusi pagājušā gada 22.decembrī, un ar šo pašu lēmumu arī pārtraukta iepirkuma procedūra divās pārējās iepirkuma priekšmeta daļās par vēl 120 vieglo automobiļu nomu. IUB mājaslapā attiecīgais paziņojums publicēts 29.decembrī.

Savukārt paziņojums par to, ka no SIA "Karlo motors" saņemta sūdzība par Iepirkuma komisijas pieņemto lēmumu, IUB mājaslapā publicēts 30.decembrī.

Kā ziņots, konkursa par vieglo automašīnu nomu uz pieciem gadiem VP vajadzībām rezultātā bija iecerēts noslēgt trīs līgumus par kopumā 210 vieglo automašīnu nomu. Pasūtītājs ir IeM NVA, kas rūpējas par IeM sistēmas dienestu, tai skaitā VP, materiāltehnisko nodrošinājumu.

Pērn 30.novembrī Iepirkuma komisija atvēra iesniegtos piedāvājumus minētajam konkursam un konstatēja, ka tādi saņemti no četriem komersantiem, turklāt piedāvājumi bija iesniegti visās trīs iepirkuma priekšmeta daļās. Savus piedāvājumus bija iesniegusi SIA "Citadele līzings un faktorings", SIA "Karlo motors", SIA "Transporent" un SIA "SEB Līzings".

Jau ziņots, ka iepirkuma konkursu par vieglo automašīnu nomu VP vajadzībām bija nepieciešams izsludināt, jo iepriekšējais konkurss attiecīgās iepirkuma priekšmeta daļās 2011.gada rudenī beidzās bez rezultāta. Šī iemesla dēļ VP pretēji iepriekš plānotajam ap gadumiju nesaņēma vairāk nekā 200 jaunu transportlīdzekļu.

Aptuveni šajā laikā beidzas policijas un līzinga kompāniju iepriekš noslēgto autonomas līgumu termiņi, un līdz ar to policijai vecās automašīnas būtu jāatdod atpakaļ, taču, lai dienesta autoparkā neveidotos vairāk nekā 200 mašīnu iztrūkums, tika pieņemts lēmums 2011.gada beigās un 2012.gada pirmajā pusē par kopumā 479 903 latiem izpirkt no līzinga kompānijām 213 līdz šim nomātos transportlīdzekļus.

Automašīnu izpirkšanas plāns tika uzskatīts par labāko risinājumu, lai neizveidotos situācija, ka VP rīcībā esošais autoparks ir nepietiekams dienesta pamatfunkciju izpildei. Valdība šo plānu akceptēja.

Tikmēr citās iepirkuma priekšmeta daļās autonomas konkurss noslēdzās ar rezultātiem, tālab jau 2011.gada decembra sākumā VP ielās izbrauca ar jauniem "Volkswagen", "Škoda", "Peugeot" un "Renault" markas dienesta automobiļiem, kuru kopā ir aptuveni četri simti. Šīs automašīnas tiek nomātas uz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!