Foto: F64

Patlaban sarunu procesā ir iespēja, ka Latvijā varētu ierasties arī citu NATO dalībvalstu karavīri, pastāstīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Ministrs norādīja, ka NATO karavīru klātbūtne Latvijā būs pietiekami ilgstoša un nekādām bažām par valsts drošību nav pamata. Sarunu laikā plānots precizēts, kuru valstu karavīri būs nākamie, kuri rotācijas kārtībā ieradīsies Latvijā. Tāpat laika gaitā būs zināms, cik daudz karavīru no cietām valstīm Latvija varēs gaidīt.

Kā ziņots, Latvijā ir ieradusies ASV gaisa desanta rota no ASV armijas Eiropā 173.Kājnieku brigādes vienības, lai piedalītos rotējošā mācību procesā. ASV karavīri uzturēsies Latvijā vismaz līdz šā gada beigām.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma savā uzrunā Ādažu militārajā bāzē sacīja, ka ar ASV karavīru ierašanos Latvija izjūt NATO solidaritāti un to, ka Latvija ir svarīga NATO partneriem.

Straujuma norādīja, ka tas liecina par partnervalstu vienotību laikā, kad kaimiņos - Krievijā un Ukrainā - novērojama sarežģīta situācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!