Foto: Shutterstock

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir saņēmis informāciju, ka SIA "Cityparks Latvija" tiesā ir pārsūdzējusi PTAC 2018. gada lēmumu, ar kuru "Cityparks Latvija" aizliegts patērētājiem piedāvāt un piemērot netaisnīgus līguma noteikumus par līgumsodu, tāpēc atsakās izpildīt PTAC lēmumu, portāls "Delfi" uzzināja centrā.

Ar šo PTAC lēmumu "Cityparks Latvija" ir aizliegts piemērot nesamērīgu un tiesību aktiem neatbilstošu līgumsodu, bet, ja šāds līgumsods ir piemērots, tad tas ir atceļams pilnībā. "Cityparks Latvija" ir noteikts pienākums atbilstošā veidā risināt patērētāju sūdzības, kā arī patērētājiem nodrošināt pietiekošu laiku, lai varētu iepazīties ar autostāvvietas noteikumiem un izpildīt to prasības, piemēram, veikt reģistrāciju elektroniskajā ierīcē.

Papildus minētajam PTAC ir saņēmis informāciju, ka "Cityparks Latvija" atsaka tās piemēroto līgumsodu atcelšanu patērētājiem pamatojot to ar apstākli, ka PTAC lēmumam nepiekrīt un to ir pārsūdzējuši.

PTAC uzsver, ka, pat neskatoties uz to, ka PTAC lēmums ir pārsūdzēts, "Cityparks Latvija" ir pienākums izpildīt tai noteikto tiesisko pienākumu.

"Cityparks Latvija" atteikšanās atcelt patērētājam piemēroto nesamērīgo līgumsodu, ir vērtējama gan kā patērētāju sūdzību neatbilstoša skatīšana, gan kopumā kā PTAC lēmuma nepildīšana.

Jau vēstīts, ka PTAC par negodīgu komercpraksi 2018. gada nogalē piemēroja 50 000 eiro sodu "Cityparks Latvija".

No 2017. gada 1. janvāra līdz 2018. gada 28. novembrim PTAC bija vērsušies 428 patērētāji ar sūdzībām saistībā ar "Cityparks Latvija" rīcību, patērētājiem piemērojot līgumsodus par neatbilstošu autostāvvietas pakalpojumu izmantošanu.

PTAC atzina "Cityparks Latvija" īstenoto komercpraksi par negodīgu, jo patērētājiem piedāvāti vai piemēroti normatīviem neatbilstoši un netaisnīgi līguma noteikumi par līgumsodu, nav nodrošināta patērētāju interesēm atbilstoša sūdzību izskatīšana pēc būtības, kā arī nav nodrošināts pietiekams laiks iepazīties ar līguma noteikumiem un izpildīt tajos paredzētās darbības.

Uzņēmums PTAC lēmumu pārsūdzēja tiesā.

"Cityparks Latvija" reģistrēta 2013. gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 93 000 eiro. Kompānijas kapitālā pa 30% pieder trim Igaunijas uzņēmumiem – "Alvarium", "Lectum Invest" un "Osauhing Toystor", bet 10% pieder Mārim Priedniekam. 2017. gadā kompānijas apgrozījums bija 837 912 eiro, bet peļņa – 116 136 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!