Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Namu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas uzņēmumu grupas "Civinity" uzņēmumi Rīgā sākuši apkures sezonu un patlaban apkurei pieslēgtas vairāk nekā 40 mājas, informēja "Civinity" pārstāvji.

Apkurei pieslēgtās 40 mājas ir aptuveni 14% no "Civinity" grupas uzņēmumu apsaimniekotajām aptuveni 300 ēkām Rīgā, norādīja uzņēmuma pārstāvji.

Šosezon apkures tarifs Rīgā ir samazināts par 23%, salīdzinot ar pagājušā gada apkures sezonas sākumu, tomēr pie bargākas ziemas maksājumi var būt tikpat augsti kā iepriekšējā sezonā, norādīja "Civinity" pārstāvji.

"Ja pagājušā sezonā, pateicoties siltajai ziemai, siltumenerģijas patēriņš kritās pa 12%, tad šogad, visticamāk, ar šādu skaitli nevarēs rēķināties, jo pagājušā ziema bija siltākā vēsturē un šogad laiku sola izteikti vēsāku. Maksājumu apmērs par siltumenerģiju paredzams ne lielāks kā pagājušā sezonā, tomēr pie bargākas ziemas vai ilgstoši mitriem un vējainiem laikapstākļiem, maksājumi noteikti sasniegs iepriekšējo gadu līmeni," skaidroja "Civinity Latvia" Dzīvojamo ēku pārvaldīšanas nodaļas vadītājs Gatis Roze.

Šogad apkures sezonas sākšana "Civinity Latvia" uzņēmumu apkalpotajās mājās norit mierīgāk, jo laikapstākļi tikai pakāpeniski kļūst vēsāki un jau tagad ir skaidrs, ka apkures sezona pilnā apjomā šogad sāksies vēlāk, nekā iepriekšējos gadus, kaut gan jau augusta beigās, pie pirmajām vēsajām dienām, bija pirmās mājas, kas lūdza uzsākt apkures sezonu.

"Patlaban visas mūsu uzņēmuma apsaimniekotās ēkas ir sagatavotas apkures sezonai - gan tehniski, gan arī maksājumi par iepriekšējo sezonu AS "Rīgas siltums" ir pilnībā veikti. Esam gatavi sākt siltumenerģijas padevi jebkurā brīdī pēc klientu lūguma, vai iestājoties arvien vēsākai diennakts vidējai temperatūrai," skaidroja Roze.

Izvērtējot to, ka visā pasaulē energoresursu cenas ir samazinājušās un turpina kristies, arī Latvijā siltumenerģijas tarifam turpmāk būtu jākļūst zemākam, katrā ziņā vismaz sekojot gāzes tirgus situācijai, prognozēja Roze.

Kopumā "Civinity Latvia" apsaimniekoto ēku iedzīvotāji uzrāda labu maksājumu disciplīnu, kas palīdz nodrošināt laicīgus maksājumus komunālo pakalpojumu sniedzējiem, tostarp arī siltumenerģijas piegādātājiem, un neaizkavē apkures sezonas uzsākšanu uzreiz pēc klientu pirmajiem pieprasījumiem. Apkures pieslēgšana "Civinity Latvia" mājās pēdējo gadu laikā nav kavējusies, informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Civinity" grupa ir starptautisks uzņēmums, kas piedāvā pakalpojumus nekustamo īpašumu objektu pārvaldības, uzturēšanas un apsaimniekošanas jomā Lietuvā un Latvijā. "Civinity" grupa Latvijā pārvalda namu apsaimniekošanas, administrēšanas un uzturēšanas uzņēmumus Rīgā un Jūrmalā –AS "Hausmaster", SIA "CS Komercserviss", SIA "Jūrmalas namsaimnieks", SIA "Labo namu aģentūra", SIA "Homemaster".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!