Ziemassvētku Karavānas organizatori – “Coca-Cola Dzērieni”, “Telekompānija TV3”, “Latvijas Radio 1”, “Lauku Avīze” un “Maxi Rimi Alfa” pateicas gan Latvijas politiķiem, gan uzņēmējiem, gan arī visiem labas gribas cilvēkiem, kas atsaucās uz aicinājumu atnest savu dāvanu, lai tā ar Ziemassvētku Karavānu tiktu nogādāta Latgales lauku skolu bērniem, ziņoja organizatoru pārstāvji.
Ziemassvētku vecīša pavadībā Karavāna bija ieradusies 8 Latgales lauku skolās un dāvanas pasniedza 988 bērniem, kas mācās no pirmās līdz ceturtajai klasei. Krāšņi mirdzošā un skanošā Ziemassvētku Karavāna apmeklēja Nīcgales pamatskolu, abas Ilūkstes vidusskolas, Spoģa vidusskolu, Stirnienes pamatskolu, Viļānu vidusskolu, Galēnu pamatskolu un Riebiņu vidusskolu.

“Es noteikti atbalstu šādas akcijas, jo tas ir veids, kā deputāti un ministri var paust savu attieksmi pret lauku skolām,” vērtējot Ziemassvētku Karavānas darbību, pateica Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Ziemassvētku Karavāna apmeklēja vairākas valsts iestādes, kuras Latgales lauku skolu bērniem saziedoja krāšņas dāvanas. Karavānas Ziemassvētku vecītis mīļi tika sagaidīts gan Prezidenta pilī, gan Saeimā, gan arī Ārlietu ministrijā. Dāvanas saziedoja arī Satiksmes un Finansu ministriju darbinieki. Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis uzskata, ka dāvināšanas akcija ienesa patiesu prieku ministrijas papīru un skaitļu pilnajā ikdienā. “Es biju gandarīts redzēt, ka daudziem mūsu darbiniekiem tā atgādināja ne vien par tuvajiem Ziemassvētkiem, bet arī par nepieciešamību atbalstīt tos, kam klājas grūtāk nekā mums,” norādīja Valdis Dombrovskis. Doma laukumā daudz labu mantiņu bērniem sadāvināja rīdzinieki, kuru labestība bija ļoti aizkustinoša. Visu nedēļu ziedojumu vieta bija atklāta arī Maxi Rimi Alfa centrā, kur pateicoties atsaucīgajiem Alfa centra pircējiem Latgales lauku skolnieki saņēma daudz skaistu dāvanu.

Ziemassvētku Karavānas organizatori un Evelīna Kovaļevska ir pārliecināti, ka katra mīlestības izpausme un labestība nepaliks neievērota un kļūs par jauku tradīciju veidojot atklātāku un saliedētāku sabiedrību.

“Coca-Cola Dzērieni”, “Telekompānija TV3”, “Latvijas Radio 1”, “Lauku Avīze” un “Maxi Rimi Alfa” ir Ziemassvētku Karavānas organizatori, kas, balstoties uz labas gribas principiem, ir apvienojušies uz labdarības akcijas īstenošanas laiku, lai kopīgiem spēkiem panāktu pēc iespējas labāku akcijas rezultātu – ar saziedotajām Ziemassvētku dāvanām iepriecinātu pēc iespējas vairāk Latgales lauku skolu bērnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!