Foto: LETA

Šobrīd Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) neplāno ieviest attālinātās mācības visā Latvijā, taču visām Latvijas skolām nav par katru cenu jāturpina strādāt klātienē, portālam "Delfi" ar komunikācijas pārstāves starpniecību norādīja Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

"Lai gan šīs nedēļas saslimstības rādītāji ir augstāki, nekā pagājušajā nedēļā, un 5000 pozitīvi gadījumi ir liels skaitlis, jāraugās arī uz hospitalizācijas rādītājiem, kas ne tuvu nav tādi, kā delta vīrusa paveida dominēšanas laikā," norādīja ministre.

Aizvadītajā nedēļā, kad ikdienas statistika neuzrādīja tik lielu Covid-19 inficēto skaita pieaugumu , kā divās šīs nedēļas dienās, to klašu skaits, kas Covid-19 izplatības dēļ mācās attālināti, pieauga visos izglītības posmos.

Arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga portālam "Delfi" teica, ka, pieaugot Covid-19 izplatībai visā Latvijā, pieaug saslimšana arī skolu personāla vidū.

Visvairāk attālināti pirmsskolas izglītību šobrīd iegūst Rīgas, Jelgavas, Liepājas valstspilsētas, Ogres un Tukuma novada izglītības iestādēs.

Visvairāk attālināti pamatizglītību iegūst Rīgas un Daugavpils valstspilsētas skolu skolēni. Savukārt visvairāk attālināti vispārējo vidējo izglītību iegūst Rīgas valstspilsētas skolu skolēni.

"Pašvaldībām un skolām ir vairāki instrumenti, lai pie noteiktu apstākļu kopuma tās varētu lemt par pāriešanu uz daļēji attālinātu vai attālinātu režīmu, tāpēc būtiska ir arī pašvaldību izglītības pārvalžu iesaiste," norādīja ministre.

Arī Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevošķikovs iepriekš pauda, ka situācija ar Covid-19 izplatību skolās nav kritiska. Proti, Covid-19 izplatība atšķiras pašvaldībās, vietām Covic-19 izglītību skat vairāk, citur – mazāk.

SPKC pārstāve Ilze Arāja portālam "Delfi" paskaidroja, ka šobrīd arī SPKC šobrīd nav noteikts skaidrs statistikas rādītājs, pie kā lemtu par attālināto mācību noteikšanu visā valstī, un tādu noteikt būtu IZM uzdevums.

Savukārt veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) sociālajā medijā "Twitter" rakstīja, ka šobrīd situācija slimnīcās "ir stabila". Šobrīd slimnīcās ārstējas 654 Covid-19 pacienti. Ministrs norādīja, ka sniegs valdībā pieprasījumu par papildu Covid-19 ierobežošanas pasākumiem tad, ja vai kad slimnīcās būs vairāk nekā 800 Covid-19 pacientu.

Kā liecina Covid-19 izplatības karte, visaugstākā vīrusa izplatība ir Rīgā, kur 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotājiem ir 2 200, bet, piemēram, piemēram, Līvānu novadā – 49 gadījumi.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī reģistrēti 5082 jauni saslimšanas gadījumi. Šis ir līdz šim lielākais Latvijā vienā dienā konstatētais inficēšanās gadījumu skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!