Foto: LETA
Covid-19 izplatības dēļ šodien karantīna izsludināta arī Rīgas Centrālcietumā un Iļģuciema cietumā, informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Rīgas Centrālcietumā konstatēti 11 ieslodzīto inficēšanās gadījumi, bet Iļģuciema cietumā konstatēti divi ieslodzīto inficēšanās gadījumi. Lai ierobežotu Covid-19 infekcijas slimības izplatīšanās draudus, ir izdoti rīkojumi par karantīnas izsludināšanu Rīgas Centrālcietumā un Iļģuciema cietumā no līdz 25. novembrim.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē informēja, ka rutīnas testēšanas rezultātā ieslodzījuma vietās ir konstatēti kopumā 57 ieslodzīto inficēšanās gadījumi ar Covid-19.

Iepriekš vēstīts, ka karantīna izsludināta arī Olaines un Valmieras cietumā. Olaines cietuma Latvijas Cietumu slimnīcas Covid-19 blokā šobrīd atrodas 26 ieslodzītie, savukārt, tie inficētie ieslodzītie, kuriem nav saslimšanas simptomu, ir izvietoti ieslodzījuma vietu atsevišķās karantīnas zonās.

Valmieras cietumā karantīna izsludināta līdz 12.novembrim, bet Olaines - līdz 22.novembrim.

Karantīnas laikā ir nolemts pārtraukt valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvju un aizstāvju, zvērinātu notāru un valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniedzēju juridiskās palīdzības saņemšanai tikšanos ar ieslodzītajiem klātienē.

Komersantu pārstāvjiem ir ļauts piegādāt preces un sniegt pakalpojumus tikai ieslodzījuma vietas pamatfunkciju nodrošināšanai. Tāpat atļauts turpināt remontdarbus tikai tiem komersantu pārstāvjiem, ar kuriem ir noslēgti līgumi.

Karantīnas laikā tiek pārtraukta ieslodzīto nodarbināšanu pie komersanta, izņemot ieslodzījuma vietas veikalu un ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātāju. Tāpat ir pārtraukta ieslodzīto personu dokumentu izgatavošana.

Karantīnas režīms paredz pārtraukt ieslodzīto pārvietošanu uz citu ieslodzījuma vietu, izņemot ieslodzīto pārvietošanu drošības apsvērumu dēļ un pārvietošanu uz Latvijas Cietumu slimnīcu Olaines cietumā un atpakaļ. Karantīnas laikā ir pārtraukta ieslodzīto pārvešana uz ārstniecības iestādēm ārpus ieslodzījuma vietas veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai, kā arī ir pārtraukta ieslodzīto konvojēšana uz tiesām un pēc procesa virzītāja pieprasījuma.

Kopumā Ieslodzījuma vietu pārvaldē vakcinēti ap 90% nodarbināto un ap 54% ieslodzīto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!