Foto: Valsts kanceleja

Nākamās nedēļas uzdevums valdībai ir padarīt Covid-19 ierobežojumus efektīvākus un jēgpilnākus, ceturtdien žurnālistiem atklāja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš skaidroja, ka saslimstības samazināšanās ir lēna, kā arī uzsvēra, ka cilvēku nogurums no ierobežojumiem ir saprotams.

"Mēs saprotam un redzam, ka šie ierobežojumi izraisa grūtības un dažādas vajadzības. Mums kā valdībai ir uzdevums, manuprāt, pārskatīt kopējos ierobežojumus un padarīt tos jēgpilnākus un efektīvākus," uzsvēra Kariņš.

Kā akcentēja Kariņš, galvenais ir panākt saslimstības samazināšanos valstī, jo slimnīcas joprojām ir krīzes stāvoklī, "skaitļi iet pareizā virzienā, bet lēni".

Valdības vadītājs apzinās, ka cilvēki reizēm nesaprot ierobežojumu efektivitāti vai jēgu, tāpēc valdībai pie tā ir jāstrādā, kas būs arī nākamās nedēļas uzdevums, lai varētu sasniegt kopējo mērķi – samazināt saslimstību Latvijā.

Ministru prezidents uzsvēra trīs svarīgākās lietas, kuras ceturtdien valdības sēdē tika pieņemtas. "Pieņēmām ilgi gaidīto, pārstrādāto vakcinācijas plānu, kuru veselības ministrs Daniels Pavļuts ar savu jauno komandu piedāvāja, valdība vienbalsīgi arī šo plānu pieņēma. Tagad valstī ir, manuprāt, skaidrība, kā mēs šo vakcināciju veiksim," skaidroja Kariņš.

Valdība lēma arī par atbalsta mehānismu paplašināšanu uzņēmumiem, kā palielināt atbalsta saņēmēju loku "izaicinošajos pandēmijas apstākļos".

Trešais punkts, kuru Kariņš akcentēja – valdība ceturtdien lēma piemaksāt pirmskolu pedagogiem un atbalsts mērāms 6,3 miljonos eiro.

Pēdējā diennaktī veikti 10 982 Covid-19 testi, reģistrēti 965 jauni saslimšanas gadījumi, kā arī reģistrēti 10 nāves gadījumi, liecina SPKC apkopotā informācija.

Pagājušajā diennaktī stacionēti 115 Covid-19 pacienti, tostarp pieci pārvesti, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Kopā stacionāros ārstējas 1047 Covid-19 pacienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!