Foto: PantherMedia/Scanpix

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, piektdien, 9. jūlijā, brauca autobusā Liepāja – Rīga (AS Liepājas autobusu parks reiss nr. 7937), pulksten 12:25, portālu "Delfi" informēja SPKC komunikācijas nodaļas pārstāvji.

Visiem pasažieriem, kuri brauca 9. jūlijā šajā maršrutā, ieteicams novērot savu veselības stāvokli.

Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi, tad ieteicams palikt mājās un sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādināja, ka šādos gadījumos ātrāk iespējams uzzināt, ka būts kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, var savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Tāpat šobrīd ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu. Ja parādījušies slimības simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c.), Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma.

Sīkāk par iespējām veikt Covid-19 testu var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!