Foto: AFP/Scanpix/LETA

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 30. novembrī braucis ar autobusu Olaine-Jaunolaine (SIA "Dobeles autobusu parks" reiss nr. 5342), plkst. 7.10 no Olaines uz Jaunolaini un braucis atpakaļ ar autobusu Rīga - Olaine (AS "Nordeka" reiss 5034), plkst. 17.17 no Jaunolaines uz Olaini.

Visiem pasažieriem, kuri 30. novembrī brauca šajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid - 19 infekcijai raksturīgi simptomi, ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku, var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, var savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Ja parādījušies slimības simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c.), iepriekš piesakoties, Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma sev tuvākajā analīžu nodošanas vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!