Foto: F64

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 28. novembrī braucis ar vilcienu maršrutā Rīga – Liepāja (AS "Pasažieru vilciens" reisa nr. 721), pulksten 13.49 no Rīgas līdz Liepājai, portāls "Delfi" uzzināja SPKC.

Tāpat viņš braucis atpakaļ uz Rīgu no Liepājas 29. novembrī autobusa maršrutā Liepāja - Rīga (AS "Liepājas autobusu parks" reisa nr. 7937), pulksten 18.25.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajos datumos šajos vilciena un autobusa maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka cilvēks bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid".

Ja parādījušies slimības simptomi – akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c., iepriekš piesakoties, Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma sev tuvākajā analīžu nodošanas vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!