Foto: SPKC
Trešdien, 25. martā, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) izplatītajā Covid-19 saslimšanas izplatības Latvijas kartē redzams, ka visvairāk saslimušo fiksēts Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā un Ogres novadā.

25. martā valsts apmaksātajām Covid-19 analīzēm pieskaitītas par maksu veiktās Covid-19 analīzes, līdz ar to veikti analīžu skaita pārrēķini, sākot ar 2. martu, informēja SPKC.

Kartē redzams, ka Rīgā ir konstatēts vairāk nekā 100 saslimušo, bet pārējos pilsētās un novados nepārsniedz 20.

Visvairāk saslimušo - 69 - ir vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem.

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 24 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimis 221 cilvēks.

Iepriekšējā diennaktī veikts 1151 izmeklējums personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 7957 Covid-19 testi.

Trešdien pirmo reizi Slimību profilakses un kontroles centrs Latvijā konstatējis Covid-19 pacientus, kuriem nav skaidra epidemioloģiskā saite ar konkrētu saslimšanas gadījumu vai ceļojumu ārpus Latvijas, līdz ar to konstatēta nenoskaidrota vietējā transmisija.

No 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!