Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Būtiski pieaugot Covid-19 saslimstībai, kā arī, lai mazinātu apmeklētāju un personāla veselības apdraudējumu, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī un tās filiālē Talsos no pirmdienas tiek ierobežoti pacientu apmeklējumi stacionāra nodaļās, informēja slimnīcā.

No pirmdienas gan Ventspils slimnīcā, gan Talsu filiālē pacientu apmeklējumi atļauti tikai īpaši kritiskos gadījumos, iepriekš saskaņojot apmeklējumu ar nodaļas vadītāju. Pie pacienta drīkstēs atrasties viens tuvinieks un uzturēšanās laiks nedrīkstēs pārsniegt desmit minūtes.

Atrodoties slimnīcas telpās, visu uzturēšanās laiku obligāti jālieto sejas maska.

Slimnīca aicina būt atbildīgiem un ievērot apmeklēšanas kārtības noteikumus, kā arī izvairīties no apmeklējuma, ja ir konstatēti saslimšanas simptomi, vai cilvēks nonācis kontaktā ar Covid-19 infekcijas slimnieku, vai personu, kas atrodas mājas karantīnā.

Tāpat slimnīcā atgādināja, ka tiek saglabāta sūtījumu nodošana pacientiem, nododot to slimnīcas apsargam Ventspilī vai rindu koordinatorei Talsu filiālē. Par sūtījumu informē attiecīgās nodaļas personālu, kas nodrošina sūtījuma nogādāšanu adresātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!