Foto: F64

Saslimšana ar Covid-19 konstatēta diviem pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" darbiniekiem, noskaidroja aģentūra LETA.

Pilsētas pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste apstiprināja, ka pašvaldības uzņēmumā ir konstatēta saslimšana. Viņa pastāstīja, ka testi uz Covid-19 veikti arī citiem uzņēmuma darbiniekiem, taču tie bijuši negatīvi. Plānots, ka pēc laika tiks veikti atkārtoti testi. Savukārt sasirgušie atrodas mājas karantīnā.

Neskatoties uz to, ka kopš septembra sākuma pilsētā vērojams saslimstības pieaugums, gan "Daugavpils siltumtīkli", gan pārējie pašvaldības uzņēmumi un iestādes turpina darbu ierastajā režīmā. Šņepste uzsvēra, ka nevienam no domes vai pašvaldības iestāžu darbiniekiem nav konstatēts Covid-19.

Pašvaldībai arī neesot informācijas par iespējamiem Covid-19 perēkļiem pilsētā. "Katru nedēļu saņemam informāciju no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC), lai novērotu dinamiku," skaidroja izpilddirektore, piebilstot, ka sīkāka informācija par saslimšanas gadījumiem pašvaldībai netiek sniegta.

Šņepste pauda, ka nepieciešamības gadījumā pašvaldība var lemt par darba nodrošināšanu attālināti, jo šāda pieredze jau ir bijusi.

Saskaņā ar SPKC datiem Daugavpilī saslimstības pieaugums ir vērojams kopš septembra sākuma, un šajā laikā saslimušo skaits ir pieaudzis vairākkārt. Līdz svētdienai bija zināms par 21 ar Covid-19 sasirgušo pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!