Foto: DELFI

Rēzeknē pēdējās dienās ir fiksēti vairāki Covid-19 saslimšanas gadījumi, trīs no kuriem – Rēzeknes slimnīcas darbiniekiem, informēja iestādē.

Covid-19 konstatēts diviem administrācijas darbiniekiem un vienam ārstam. Šie saslimšanas gadījumi savā starpā nav saistīti un notikuši ārpus darba vietas, norādīja slimnīcā.

Inficētie darbinieki atrodas karantīnā, bet tiešās kontaktpersonas pašizolācijā. Pašizolācija noteikta astoņām tiešajām kontaktpersonām, un tie ir iestādes darbinieki.

Iestādē apgalvoja, ka slimnīca ir gatava šādām situācijām, ir veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai nepieļautu Covid-19 izplatību – veikta telpu dezinfekcija, darbinieku un pacientu testēšana, citi pretepidemioloģiskie pasākumi. Līdz šim saņemtie testu rezultāti ir negatīvi.

Slimnīcas darbība netiek pārtraukta, tā turpina sniegt neatliekamos un plānveida pakalpojumus. Iestādes sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Sondore-Strode apgalvoja, ka slimnīcas darbs norisinās ierastā režīmā, un ar individuālās aizsardzības līdzekļiem un darbspēka resursiem ārstniecības iestāde ir nodrošināta.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem līdz ceturtdienai Covid-19 inficēto skaits Rēzeknē bija līdz piecām personām.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Covid-19 Rēzeknes slimnīcā bija konstatēts arī pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!