Foto: LETA
Latvijā Covid-19 dēļ izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā ir samazinājies avāriju un bojāgājušo skaits, bet saglabājies dzērājšoferu izraisīto negadījumu skaits.

Laikā no 13. marta līdz 9. aprīlim Latvijā reģistrēti 1075 ceļu satiksmes negadījumi, kas ir par 282 mazāk nekā pērn identiskā laika posmā.

Avārijas šogad minētajā laika posmā cietuši 229 cilvēki, kas ir par 19 cietušajiem mazāk nekā pērn. Dzīvību šogad zaudējuši seši cilvēki, bet pērn 11 satiksmes dalībnieki. Šogad ārkārtējās situācijas laikā dzīvību zaudējuši trīs automašīnu vadītāji un tikpat gājēji.

Šogad ārkārtējās situācijas laikā reģistrēti 23 satiksmes negadījumi, kur automašīnas vadītājs bija alkohola reibumā, kas ir par vienu šādu negadījumu vairāk nekā pērn identiskā laika posmā.

Jau ziņots, ka valdība 12. martā nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju. Minētais nozīmē, ka Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju pastiprināti jāveic preventīvās pārbaudes par ārkārtas situācijas aizliegumu un ierobežojumu neievērošanu, proti, pašizolācijas un karantīnas prasību neievērošanu, cilvēku pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!