Foto: DELFI

Krīzes vadības padomei rosināsim pieņemt lēmumu par divu nedēļu karantīnas noteikšanu pēc skolēnu brīvdienām skolās, klātienes mācību pārtraukšanu augstskolās, kā arī pirmsskolas iestādēs no pirmdienas, paziņojusi veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Plānota arī pasākumu ierobežošana līdz 500 cilvēkiem.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādījusi, ka pēc skolēnu brīvlaika skolās mācību procesu plānots noteikt divas nedēļas attālināti. Šobrīd Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) apzina, cik pieejami un kādi bērniem ir saziņas veidi. Pēc krīzes vadības padomes sēdes sekos sīkāka informācija, solījusi Šuplinska.

Kā mikroblogošanas vietnē "Twitter" informējis IZM parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš (JKP), IZM sola monitorēt, kā attālinātās mācības strādās, un, ja tās nestrādās, tad tā vietā tiks pagarināts brīvlaiks.

Krīzes vadības padomē šodien atbildīgās amatpersonas varētu diskutēt arī par iespēju slēgt valsts robežu, lai ierobežotu jauno koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Iekšlietu ministrijas (IeM) parlamentārā sekretāre Signe Bole apstiprināja, ka no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) biroja IeM patlaban nav saņemts oficiāls pieprasījums uz padomes sēdi sagatavot informāciju par to, vai iespējams slēgt robežu, un kādus praktiskus pasākumus varētu veikt.

Latvijai sauszemes robeža ir ar Igauniju, Lietuvu, Krieviju un Baltkrieviju.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien, 12. martā, ir sasaucis Krīzes vadības padomes sēdi saistībā ar Pasaules veselības organizācijas paziņojumu, ka koronavīrusa izraisītās saslimšanas "Covid-19" izplatība sasniegusi globālas pandēmijas apmērus.

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums tagad ir sasniedzis globālas pandēmijas līmeni, trešdien paziņoja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss.

"PVO nepārtraukti novērtē šo uzliesmojumu un mēs esam dziļi satraukti gan par satraucošajiem izplatības un smaguma līmeņiem, gan par satraucošajiem bezdarbības līmeņiem," paziņoja Gebreiesuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!