Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmdien, 8. martā, Latvija saņēmusi ražotāja "Pfizer-BioNTech" vakcīnas "Comirnaty" piegādes daļu – 1 170 devas, portālu "Delfi" informēja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

Saņemtās vakcīnas tiks izmantotas, lai turpinātu iedzīvotāju vecumā virs 70 gadiem vakcināciju, ilgstošas sociālās aprūpes centru darbinieku un klientu vakcināciju, kā arī medicīnas iestāžu darbinieku vakcināciju, uzsvēra NVD.

Vakcīna "Comirnaty" tiks uzglabāta Valsts asinsdonoru centrā (VADC), kā rīcībā ir trīs jaunas dziļās saldēšanas iekārtas, kas nodrošina ražotāja noteiktās vakcīnas uzglabāšanas prasības, bet par vakcīnas loģistiku Latvijā un tās izvadāšanu uz konkrētiem vakcinācijas kabinetiem atbildīgs AS "Recipe Plus".

Jau ziņots, ka šonedēļ Latvija varētu saņemt divas piegādes kopumā 25 170 vakcīnas pret Covid-19 devu apmērā, liecina Vakcinācijas biroja otrdienas valdības sēdē sniegtā informācija.

Kopumā no 8. marta līdz 4. aprīlim paredzētas desmit vakcīnu piegādes, kā rezultātā Latvija varētu saņemt 164 448 vakcīnas devu. Tas nozīmē, ka nākamajā nedēļā Latvija varētu saņemt kopumā 15% no šajā laika periodā – no 8.marta līdz 4.aprīlim – paredzētajām vakcīnu devām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!