Foto: Shutterstock

Vakcinēties pret Covid-19 Latvijā ir gatavi 50% iedzīvotāju, bet vakcinēšanos neatbalsta 38% iedzīvotāju, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati, kas ceturtdien, 28. janvārī, tika izskatīti Ministru kabineta sēdē.

Uz jautājumu "Vai jūs vakcinēsieties, ja jums tiks piedāvāta šāda iespēja?" 29% aptaujāto atbildējuši, ka noteikti vakcinēsies, bet 21% aptaujāto, ka drīzāk vakcinēsies. Savukārt 18% respondentu norādījuši, ka noteikti nevakcinēsies, 20% - drīzāk nē, bet vēl 12% ir grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Savukārt uz jautājumu "Cik lielā mērā Jūs uzticaties šo grupu pārstāvjiem, kad viņi iesaka, ko darīt, kā labāk rīkoties Covid-19 laikā", visvairāk cilvēku norādījuši, ka uzticas ārstiem. No 1005 aptaujātajiem ārstiem pilnībā uzticas 40%, bet nemaz neuzticas 4%.

Otrajā vietā pēc uzticības līmeņa ir zinātnieki un eksperti, tad seko ģimenes locekļi, draugi, paziņas, tikai tad ir valdības pārstāvji un žurnālisti. Aptaujātie norādījuši, ka politiķiem neuzticas visvairāk. Otrajā vietā no beigām ir viedokļa līderi un citi sabiedrībā populāri cilvēki internetā.

Politiķiem neuzticas 47% aptaujāto, viedokļu līderiem – 42%, bet žurnālistiem – 33%, savukārt valdības pārstāvjiem – 32%.

Jau ziņots, ka ceturtdienas Ministru kabineta sēdē izvērtēšanai iesniegtais ziņojums detalizētāk apraksta vakcinācijas sistēmas ieviešanas aktivitātes un paredzētos risinājumus. Tajā ir aprakstīta vienotās vakcinēšanas organizācija un vadība, vakcīnu piegāžu kapacitāte, vakcinācijas iestāžu kapacitāte, vakcīnu loģistikas kapacitāte, komunikācija ar sabiedrību, IT risinājums vakcinācijas procesa pārvaldībai, kā arī sadarbība vakcinācijas plāna īstenošanā.

Vakcinācijas plāns sēdē tika apstiprināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!