Foto: F64

Rīgas pilsētas pagaidu administrācija ceturtdien pieņēma lēmumu pārcelt atsevišķās ārstniecības iestādēs un sociālās aprūpes centros izvietotos vēlēšanu iecirkņus uz citām piemērotām telpām, lai mazinātu koronavīrusa izraisītās saslimšanas "Covid-19" izplatību un nodrošinātu epidemioloģisko drošību, portāls "Delfi" noskaidroja pašvaldībā.

Centrāla vēlēšanu komisija (CVK) Rīgas pašvaldībai adresētajā vēstulē norādījusi, ka vairākas ārstniecības iestādes un sociālās aprūpes centri, kur līdz šim izvietoti vēlēšanu iecirkņi, varētu atteikt iecirkņu telpas. Šāds atteikums jau ir saņemts no sociālās aprūpes centra "Mežciems".

Vēstulē arī teikts, ka CVK par šo situācija jau 9. martā informēja Krīzes vadības padomi. Padome paudusi viedokli, ka 25. aprīlī paredzēto vēlēšanu iecirkņu izvietošana ārstniecības iestādēs un sociālās aprūpes centros nebūtu vēlama.

Līdz ar to CVK steidzamības kārtā lūdza Rīgas pilsētas pagaidu administrāciju precizēt vēlēšanu iecirkņu sarakstu, rodot iespēju šos iecirkņus pārcelt uz citām piemērotām telpām.

Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija ceturtdienu pieņēma lēmumu vēlēšanu iecirkni no sociālās aprūpes centra "Rīga" filiāles "Ezerkrasti" pārcelt uz Garkalnes novada domes telpām, bet Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Latvijas Onkoloģijas centra iecirkni pārcelt uz tirdzniecības centru "Gaiļezers".

Tāpat vēlēšanu iecirkni no sociālās aprūpes centra "Mežciems" pārcels uz Rīgas Juglas vidusskolu, bet Rīgas 2. slimnīcas iecirkni – Rīgas Igauņu pamatskolu.

Savukārt iecirknis Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) tiks slēgts. Ņemot vērā, ka tā apkārtnē nav iespējams atrast piemērotas telpas, tad šim iecirknim piekritīgās adreses, kuros reģistrēti vēlētāji, tiks pārdalītas citiem tuvākajiem vēlēšanu iecirkņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!