Foto: Shutterstock
Žurnālistu elektroniskās pastkastītes pildās ar cerīgiem valsts iestāžu paziņojumiem par pieaugušu interesi par vakcināciju, un arī ielās, tāpat kā pavasarī, pie vakcinācijas centriem cilvēki stājas rindās, tikai šoreiz nule kā pieņemto ierobežojumu mudināti. Taču ir bažas, ka šīs rindas nenocirtīs problēmu tās saknē, jo tajās stāvošie cilvēki lielākoties ir darbaspējīgā vecumā. Šajā rakstā "Delfi" piedāvā Covid-19 pacientu mirstības un vakcinācijas aptveres salīdzinājumu visās Eiropas Savienības valstīs, aicinot šos datus arī komentēt ekspertiem un cilvēkiem, kuri publiski daudz izteikušies par pandēmijas tematu. Viens no novērojumiem: dati liecina, ka valstīs, kur mazāk vakcinētu senioru, mirstība aug.

Veidojot valstu salīdzinājumu, "Delfi" izmantoja zinātniskās tiešsaistes platformas "Ourworldindata.org" publiski pieejamo informāciju un zemāk kartē aplūkojami dati par Covid-19 izraisītu nāves gadījumu skaitu un līdzās dati par vakcinācijas pret šo saslimšanu aptveri visā Eiropas Savienībā. 

"Es neskatīšos, es esmu redzējis jau šos datus," pēc "Delfi" piedāvājuma iepazīties ar šiem datiem saka Ainārs Ērglis, sabiedrības procesu vērotājs, kurš ilgus gadus strādājis sabiedrisko attiecību jomā un žurnālistikā. Viņš arī viens no 150 cilvēkiem, kuri maija beigās parakstīja vēstuli "par vispusīgas informācijas nesniegšanu Covid-19 vakcinācijas jautājumos", arī bijis viens no tās iniciatoriem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!