Foto: AFP/Scanpix/LETA
Saistībā ar Covid-19 saslimšanas uzliesmojumu Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā līdz šim atklāti 104 saslimšanas gadījumi, piektdien žurnālistus informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Perevoščikovs atklāja, ka četri saslimšanas gadījumi ir sekundārie, kur saslimuši arī ģimenes locekļi. Pārējie saslimušie ir skolēni vai pedagogi.

"45% no visiem skolā strādājošiem pedagogiem bija inficēti," norādīja epidemiologs. Savukārt no bērniem saslimuši bija 8%, tomēr izmeklēšana vēl turpinās un šis procents var mainīties, viņš piebilda.

Dati par Natālijas Draudziņas vidusskolu apkopoti uz ceturtdienu, 15. oktobri, papildināja Perevoščikovs.

Jau vēstīts, ka pēc 29 Covid-19 pozitīvām analīzēm pedagogiem, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola pagājušajā nedēļā pārgāja uz C mācību modeli jeb mācībām attālināti.

Perevoščikovs iepriekš skaidroja, ka Natālijas Draudziņas vidusskolā tika veikta plaša testēšana – gan bērniem, gan vecākiem, gan skolotājiem.

"Mūsu sliktākās aizdomas ir apstiprinājušās," atklāja Perevoščikovs, piebilstot, ka par kontaktpersonām tiek uzskatīta visa skola.

Tāpat ir zināmi arī sekundārie inficēšanās gadījumi – ģimenes locekļiem. Viņš iepriekš uzsvēra, ka visiem skolas skolēniem un darbiniekiem jāievēro mājas karantīna.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā tika izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!