Foto: Privātais arhīvs
Trīs latviešu studenti, kuri novembra beigās bija "iestrēguši" Marokā, jo Covid-19 paveida omikrona izplatības dēļ Āfrikā valsts valdība lēma slēgt robežas starptautiskiem pasažieru pārvadājumiem, nu ir veiksmīgi atgriezušies Latvijā, portālam "Delfi" pastāstīja viens no studentiem Roberts Briediņš.

Roberts pateicās Īrijas Ārlietu ministrijai un viņu vēstniekam Marokā, ar kura palīdzību izdevās pamest Maroku. Kā stāstīja Roberts, jaunieši paši tviterī pamanījuši, ka Īrija rīko repatriācijas reisu no Marokas saviem pilsoņiem, tāpēc viņi sazinājušies ar vēstniecību, vai arī viņiem ir iespēja tikt uz šo reisu, jo atsevišķi uz to biļetes nebija nopērkamas.

"Īrija tomēr izdarīja izņēmumu, gribēja palīdzēt latviešiem, jo daudz Latvijas kopienu ir Īrijā," stāstīja Roberts.

Tāpat viņš akcentēja, ka Īrijas vēstnieks Marokā bijis ļoti draudzīgs, pats bijis lidostā pirms reisa izlidošanas, sarunājies ar pasažieriem, arī nobildējies ar Robertu un viņa draugu (attēlā). Pēc Roberta vārdiem, "vēstnieks bija nesaprotošs, kādēļ Latvijas Ārlietu ministrija nedeva ziņu, ka ir latvieši, kas ir iesprūduši".

Kā sacīja Roberts, jaunieši Latvijā atgriezušies pirmdienas vakarā, lidostā "Rīga" veikuši arī Covid-19 testus, kas bijuši negatīvi.

Jau ziņots, ka Briediņš kopā ar diviem draugiem novembra pirmajā pusē bija devušies iepazīt Āfriku, tomēr jaunieši nebija paredzējuši, ka dienu pirms viņu lidojuma mājup Maroka slēgs robežas starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem saistībā ar jaunā Covid-19 paveida omikrona izplatību kontinentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!