Foto: DELFI

Lielākā daļa jeb 87% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Covid-19 pandēmijas laikā ir samazinājusies cieņa vienam pret otru, liecina mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" sociālās kampaņas "#DariNevisNaido" laikā veiktā aptauja.

Kā galvenos iemeslus cieņas un cilvēcīguma trūkumam iedzīvotāji min nogurumu no pandēmijas – to norādījuši 74% aptaujāto, bet 60% pie iemesliem minējuši dusmas par esošo situāciju valstī.

Vairums jeb 81% aptaujāto uzskata, ka cieņas trūkums vienam pret otru ir veicinājis naidu un agresiju, 80% domā, ka agresīvo komentāru pieaugumu digitālajā vidē un tik pat daudzu ieskatā – sabiedrības polarizāciju.

Tāpat 71% iedzīvotāju vērtējumā cieņas trūkums ir veicinājis arī solidaritātes trūkumu, pēc 57% aptaujāto domām – sociālo atsvešinātību, bet 65% uzskata, ka cieņas trūkums ir veicinājis arī protestus pret vakcināciju.

Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par cieņu un cilvēcīgumu pandēmijas laikā Latvijas sabiedrībā, "Tele2" sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat" šā gada novembrī veica aptauju, kurā piedalījās 706 respondenti.

Sociālās kampaņas "#DariNevisNaido" laikā, sociālajos tīklos vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki aicinās cilvēkus divreiz padomāt pirms izteikt nievājošus un aizvainojošus komentārus par citiem un citu viedokli, ko nekad neatļautos pateikt aci pret aci. Tā vietā, lai izteiktu šādus komentārus, "Tele2" kopā ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem aicinās ziedot Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas projektam "Drosmes kaste".

Jau vēstīts, ka "Tele2" pērn strādāja ar 138,576 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 9,4% un bija 34,469 miljoni eiro.

Kompānija "Tele2" reģistrēta 1995. gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!