Foto: LETA
Evaņģēliski kristīgās draudzes "Zilais krusts" vīriešu patversmē šobrīd jau 30 cilvēkiem ir apstiprināta jaunā koronavīrusa izraisītā infekcija Covid-19, piektdien attālinātā preses konferencē atklāja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Otrdien jau ziņots par vairākiem saslimšanas gadījumiem šajā patversmē. Tur noteikta karantīna, kā arī izvietota armijas telts, lai nodalītu saslimušos no veselajiem.

Piektdien preses konferencē Perevoščikovs norādīja, ka problēma saistīta ar to, ka daži šīs patversmes iemītnieki paspēja pabūt citās iestādēs, pirms uzliesmojums tika atklāts un "vismaz divi palika par infekcijas avotiem citiem cilvēkiem", komentēja Perevoščikovs.

Par šo situāciju Perevoščikovs izvirzīja secinājumu: ārstniecības iestādēs strādājošiem vajadzētu īpašu uzmanību vērst uz šo riska grupu – ja būs hospitalizēts cilvēks bez noteiktas dzīvesvietas vai no kādas patversmes, pat ja nav saslimšanas simptomu un izteiktas inficēšanās, tāpat jāveic visi piesardzības pasākumi.

Piektdien jau ziņots, ka nakts patversmē "Zilais Krusts" pēc karantīnas pasākumu ieviešanas Covid-19 dēļ patlaban valda mierīga gaisotne, cilvēki ir saprotoši un ievēro drošības pasākumus.

"Zilais krusts" ir viena no piecām Rīgas pašvaldības līguma organizācijām, kas nodrošina nakts patversmes pakalpojumus, tajā skaitā arī cilvēkiem riteņkrēslos.

Patversmē patlaban uzturas 102 klienti, no kuriem 11 klienti pārvietojas riteņkrēslā. No darbiniekiem patversmes telpās šobrīd uz vietas atrodas iestādes vadītāja, sociālā darbiniece un trīs brīvprātīgie. Klientiem tiek nodrošināta ēdināšana trīs reizes dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!