Foto: Shutterstock

Covid-19 atklāts arī trešdaļai klientu valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) "Zemgale" filiālē "Ķīši" Tukuma novadā, apstiprināja Labklājības ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš.

Viņš apgalvoja, ka visās VSAC filiālēs jau iepriekš tika noteikti stingri epidemioloģiskās drošības un ierobežojoši pasākumi. Klienti un darbinieki esot testēti, un rezultāts visiem ir bijis negatīvs.

Pagājušajā nedēļā kļuvis zināms par infekcijas izplatīšanos VSAC filiālē "Jelgava", un tika nodrošināta arī pārējo VSAC filiāļu klientu atkārtota testēšana.

Testējot atkārtoti arī visus filiāles "Ķīši" klientus un darbiniekus, Covid-19 infekcija pirmreizēji konstatēta 27 klientiem un četriem darbiniekiem. Kopumā "Ķīšos" sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņem 89 pieaugušas personas ar smagiem garīga rakstura traucējumiem.

"Infekcija filiāles klientiem noris bez simptomiem, un klienti jūtas labi," apgalvoja Zariņš.

Pēc viņa paustā, sasirgušie izvietoti atsevišķā Covid-19 boksā, un viņu aprūpe notiek, stingri ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) norādījumus, kā arī filiāles iepriekš izstrādāto rīcības plānu Covid-19 infekcijas gadījumam. Pārējie filiāles klienti ir veseli. Darbinieki, kurus nav skārusi infekcija, turpina strādāt un aprūpēt klientus.

SPKC dati liecina, ka kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Tukuma novadā sasniedz 46 iedzīvotājus.

Jau ziņots, ka Covid-19 konstatēts 132 no kopumā 206 VSAC "Zemgale" filiāles "Jelgava" klientiem un 26 darbiniekiem. Zariņš skaidroja, ka 40 filiāles klientiem slimība noris vieglā formā, ir neliela temperatūra. 92 klientiem infekcija noris bez simptomiem un klienti jūtoties labi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!