Foto: F64

Labklājības ministre Ramona Petraviča (PCL/KPV LV) pieprasījusi paskaidrojumus valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) "Zemgale" filiāles "Valka" vadībai par straujo Covid-19 saslimušo skaita pieaugumu institūcijā, portālu "Delfi" informēja Labklājības ministrijas (LM) sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš.

Saskaņā ar valsts sociālās aprūpes centra "Zemgale" sniegto informāciju, šā gada 3. februārī filiālē "Valka" kopā bija 76 inficēšanās gadījumi, no tiem 55 jauni.

"Esmu pieprasījusi skaidrojumu par situāciju Valkā un tās attīstības gaitu, jo katrs šāds gadījums ir jāizvērtē ar vislielāko atbildību," uzsvēra Petraviča.

Ministre lūdz sniegt detalizētu skaidrojumu par situāciju ar Covid-19 izplatīšanos VSAC "Zemgale" filiālē "Valka", kā arī par konkrētu rīcību, kāda tā bija filiālē kopš pirmā inficēšanās gadījuma konstatēšanas. Tiek pieprasīta arī precīza informācija par epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanu, sadarbību ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologiem, individuālo aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļu lietošanu un kontroli par to lietošanu.

Tiek pieprasīti arī dati par klientu un darbinieku veselības stāvokļa monitoringu, tai skaitā par rutīnas testēšanu, īpaši par eksprestestu veikšanu – kāda kārtība tiek īstenota filiālē, lai regulāri notestētu katru darbinieku.

VSAC filiāles vadībai jāatskaitās, kā tiek īstenotas LM sagatavotās vadlīnijas aprūpes nodrošināšanai ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās Covid-19 izplatības ierobežošanai un papildu rekomendācijas ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijām jaunu masveida saslimšanas gadījumu ar Covid-19 novēršanai, skaidroja ministrijā.

Ceturtdienas, 4. februāra, pēcpusdienā situāciju Valkā plānots apspriest tiešsaistes sanāksmē, kurā piedalīsies Petraviča, LM valsts sekretārs Ingus Alliks, valsts sekretāra vietniece Līga Āboliņa, VSAC "Zemgale" direktors Kristaps Keišs, Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis un Valkas novada izpilddirektors Ainārs Zābers.

Jau ziņots, ka VSAC Valkā ar Covid-19 saslimuši vismaz 80 cilvēki, sacīja Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!