Foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook", "Kristus pasaulei" video

Valsts policijas Teikas iecirknis sācis resorisko pārbaudi, lai noskaidrotu, vai reliģiskā draudze "Kristus pasaulei" nav pārkāpusi epidemioloģiskās drošības noteikumus, ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Pārbaude sākta saistībā ar draudzes mājaslapā publicētajiem dievkalpojumu videoklipiem. Viena no dievkalpojumu dalībniecēm, kas piedalās šajos pasākumos, ir arī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesnese Ieva Sladzevska. Viņa ir viena no dalībniecēm, kas uzstājusies vairākos "Kristus pasaulei" koncertos, kuru ierakstus draudze šogad katru nedēļu publicē. Uz LTV e-pastā uzdotajiem jautājumiem tiesnese neatbildēja un neatsaucās lūgumam sazināties. Vēl nesen tiesnesei Sladzevskai bija uzlikts administratīvais sods par pulcēšanās aizlieguma pārkāpšanu gadu mijā, kā arī izteikts rājiens, ko tiesnese vēl var pārsūdzēt.

LTV ziņu dienests novērojis, ka katru nedēļu reliģiskās draudzes "Kristus pasaulei" mājaslapā tiek ievietoti arvien jauni video ar dziedošiem cilvēkiem, kas uzstājas uz skatuves un slavē Dievu. Nevienam no slavēšanas dievkalpojumu dalībniekiem nav sejas un deguna aizsegu, dziedāšana klātienē notiek ne mazāk par divdesmit minūtēm, dalībniekiem esot visai ciešā kontaktā, turklāt fonā brīžiem dzirdami skatītāji.

Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska LTV norādīja, ka saistībā ar konkrēto videoierakstu Valsts policijas Rīgas Teikas iecirknī ir uzsākta resoriskā pārbaude, lai noskaidrotu, vai ir pārkāpti epidemioloģiskie noteikumi. Pagaidām vēl esot pāragri spriest.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!