Foto: LETA
Veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) no aizvadītajā diennaktī apstiprinātajiem 25 jaunā koronovīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 gadījumiem inficēšanās apstākļus noskaidrojis gandrīz pusei. Deviņi saslimušie bija atgriezušies no ārzemēm – Anglijas, Nīderlandes un Zviedrijas, savukārt divi saslima pēc kontaktēšanās ar atceļojušajiem ģimenes locekļiem.

"Darbs pie jauno gadījumu aptaujāšanas un izmeklēšanas turpinās," portālam "Delfi" sestdienas pievakarē norādīja SPKC sabiedrisko attiecību pārstāve Ilze Arāja.

Tāpat arī vēl turpinoties epidemioloģiskā izmeklēšana Rēzeknes slimnīcā. Portāls "Delfi" piektdien ziņoja, ka saslimšana ar Covid-19 atklāta trim Rēzeknes slimnīcas mediķiem, viena no tiem ir bērnu ķirurģe, divi pieder slimnīcas aprūpes personālam. "SPKC turpina darbu ar kontakpersonām un slimnīcas personālu, lai, izvērtējot visus riskus, iespēju robežās noteiktu infekcijas avotu. Šobrīd nav saņemta informācija par papildu izmeklēšanas rezultātiem," skaidroja Arāja. Apzinātajām kontakpersonām jāievēro 14 dienu pašizolēšanās mājās.

Plašākā izmeklēšanā Rēzeknes slimnīcā strādājošajiem kopumā veikti 67 testi, četros gadījumos to rezultāti vēl tiks precizēti, piektdien preses konferencē stāstīja SPKC epidemiologs Jurijs Perevoščikovs. Sestdien SPKC pārstāve Arāja portālam "Delfi" sacīja, ka notiek papildizmeklēšana, gala rezultāts vēl nav saņemts.

Jau vēstīts, aizvadītajā diennaktī veikti 1046 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet saslimšana apstiprināta 25 cilvēkiem.

Latvijā kopā veikti 12748 izmeklējumi, infekcija apstiprināta 305 personām.

Sestdienas rītā SPKC informēja, ka kopumā stacionēts 21 pacients, no kuriem trim personām ir smaga slimības gaita, bet 18 gadījumos slimības gaita ir viegla vai vidēja

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!