Foto: LETA

Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljons būs viena no pirmajām vietām Rīgā, kas 1. aprīlī būs gatava uzsākt masveida vakcināciju pret Covid-19, pirmdien, 29. martā, Rīgas domes ārkārtas sēdē minēja galvaspilsētas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Rīgas dome pirmdien ārkārtas sēdē pilnvaroja Rīgas pilsētas izpilddirektoru slēgt līgumus, kas saistīti ar vakcinācijas procesa organizēšanu galvaspilsētā cīņai pret Covid-19 pandēmiju.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka pašvaldības sadarbībā ar Veselības ministriju un Nacionālo veselības dienestu izplata aktuālo informāciju par vakcināciju un veicina iedzīvotāju vēlmi vakcinēties, kā arī piedalās vakcinācijas procesa organizēšanā savā teritorijā, lai nodrošinātu efektīvu vakcinācijas norisi, kā arī piedalās vakcinācijai paredzētu kompleksu izveidē un darbības nodrošināšanā.

Līdz ar to lemts, ka Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā no 1. aprīļa tiks ierīkots vakcinācijas centrs.

Savukārt tas, kad cilvēku vakcinēšana pret Covid-19 tur varētu sākties, būs atkarīga no vakcīnu pieejamības un personāla pieejamības.

Bezmaksas autostāvvietas pie Centrāltirgus ierīkot gan pagaidām plānots nav.

Drīzumā darbību varētu uzsākt arī citi centri, kas plānoti skolās un citās pašvaldībai piederošās iestādēs.

Domes lēmums paredz, ka izpilddirektors būs tiesīgs slēgt iepirkuma līgumus, līgumus par lietošanas tiesībām, kas ir saistīti ar aktuālās informācijas par vakcināciju izplatīšanu, vakcinācijas procesa organizēšanu Rīgā, vakcinācijas pakalpojuma pieejamības veicināšanu, plašas sabiedrības vakcinācijas kompleksu izveidošanu un darbības nodrošināšanu.

Tāpat domes lēmums paredz to, ka Gastronomijas paviljons netiks iznomāts tirdzniecības vietu ierīkošanai.

Domes lēmuma izpildi finansēs no pašvaldības rezerves fonda līdzekļiem, ko pēc tam atmaksās valsts.

Provizoriskie aprēķini liecina, ka vakcinācijas organizēšana Centrāltirgū varētu izmaksāt 6200 eiro mēnesī, Kongresu namā – 7000 eiro, savukārt skolās – 9650 eiro.

Jau ziņots, ka Rīgā vairākās vietās tiks ierīkoti vakcinācijas centri – tie plānoti skolās, kultūras namos, paralēli notiks vakcinācija jau esošajās veselības iestādēs. Tāpat vakcinēt plānots divos lielos izstāžu centros – "Atta Centre" un Ķīpsalas izstāžu hallē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!