Foto: Shutterstock

Pirmdien, 28. septembrī, Carnikavas pirmskolas izglītības iestādē "Riekstiņš" vienam bērnam atklāta saslimšana ar Covid-19, portāls "Delfi" uzzināja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Aģentūra LETA vēsta, ka karantīnā līdz 8. oktobrim atradīsies 19 bērnu un vairāki darbinieki, kas bijuši kontaktā ar šīs grupiņas bērniem.

Informācija par slimu bērnu saņemta šodien. Bērnudārzs turpina darbu, pastiprināti veicot nepieciešamos pasākumus slimības izplatības ierobežošanai.

Saņemot apstiprinājumu par bērna inficēšanos, bērnudārza vadība sāka apzināt visas ģimenes, kuru bērns bijis tiešā kontaktā ar inficēto.

Pašvaldībā uzsver, ka šorīt veikti nepieciešamie pasākumi slimības izplatības ierobežošanai, tostarp, dezinficēta un slēgta grupiņa, kurā atklāts inficēšanās gadījums.

Vietvarā norāda, ka tiek pievērsta pastiprināta uzmanība bērnudārza audzēkņu veselības stāvoklim un pašsajūtai un, kā līdz šim, divreiz dienā tiek mērīta ķermeņa temperatūra. Ir atcelti visi pasākumi, kas norit ārpus mācību procesa grupiņās, piemēram, sapulces.

Centra pārstāve Ilze Arāja portālam "Delfi" iepriekš norādīja, ka epidemiologi vēl strādā ar šo gadījumu, un šobrīd nav zināms vai saslimušais ir kāds bērnudārza darbinieks vai bērns.

Aculiecinieki portālam "Delfi" pauda bažas, ka mājas karantīnā nosūtīta viena bērnudārza grupiņa.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 1398 Covid-19 testi un reģistrēts 21 jauns saslimšanas gadījums, vēstīja SPKC.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 13 saslimušie inficējušies no zināmiem infekcijas avotiem, četras personas inficējušās ārzemēs – Ukrainā un Indijā.

Četrām personām tiek precizēti inficēšanās apstākļi. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti četri pacienti ar Covid-19, kopā stacionāros ārstējas 11 pacienti, visi ar vidēji smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 226 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

Latvijā kopā veikti 312 230 izmeklējumi, saslimušas 1697 personas un 1304 izveseļojušās, 36 mirušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!