Foto: Shutterstock

Pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 3914 Covid-19 testi un reģistrēti 77 jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Pēdējās diennakts laikā stacionēti divi pacienti ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas 22 pacienti – 19 ar vidēji smagu slimības gaitu, trīs ar smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīts 231 pacients.

Kopā Latvijā reģistrēti 1945 saslimšanas gadījumi. Latvijā kopumā veikts 328 631 izmeklējums.

SPKC ziņo, ka saņemta informācija par mirušu personu (vecuma grupā no 90 līdz 95). Kopā mirušas 38 personas.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 24 saslimušie inficējušies no zināmiem infekcijas avotiem, bet pieci ārvalstīs – Vācijā, Krievijā, Ukrainā un Lietuvā. 48 personām vēl tiek precizēti inficēšanās apstākļi un epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!