Foto: LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 1903 Covid-19 testi un reģistrēti seši jauni saslimšanas gadījumi un viens nāves gadījums, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Mirušais bija vecuma grupā no 55 līdz 60 gadiem ar vairākām hroniskām saslimšanām.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie ir kontaktpersonas, viens saslimušais atgriezies no ārvalstīm - Uzbekistānas. Vēl ar trim personām uzsākta saziņa.

Kopumā Latvijā kopā veikti 260 698 izmeklējumi, saslimušas 1416 personas un 1187 izveseļojušās, 35 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionēti pacienti ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas seši pacienti, visi ar vidēji smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 206 pacienti.

Pirmo reizi saslimšana ar Covid-19 reģistrēta Ērgļu novadā, un no pagājušajā diennaktī atklātajiem sešiem Covid-19 gadījumiem pa vienam reģistrēti arī Rīgā, Jūrmalā, Daugavpilī un Krāslavas novadā, liecina SPKC apkopotie dati.

Līdz ar to Rīgā ar Covid-19 saslimušo skaits ir palielinājies līdz 63 cilvēkiem, Jūrmalā un Daugavpilī - līdz septiņiem cilvēkiem, bet Krāslavas novadā inficēti ir deviņi iedzīvotāji.

No pagājušajā diennaktī atklātajiem inficētajiem divi bijuši vecumā no 20 līdz 29 un no 30 līdz 39 gadiem, bet viens - vecumā no 40 līdz 49 gadiem un no 60 līdz 69 gadiem.

Savukārt Covid-19 pacienta nāves gadījums, par kuru tika paziņots piektdien, ir reģistrēts Krāslavas novadā.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!