Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pagājušajā diennaktī veikti 2290 Covid-19 testi un reģistrēti 18 jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 11 saslimušie ir kontaktpersonas dažādiem saslimšanas gadījumiem, divi atgriezušies no ārzemēm, trim saslimušajiem tiek precizēts inficēšanās avots, bet ar diviem uzsākta saziņa. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Latvijā kopā veikti 242 823 izmeklējumi, saslimušas 1360 personas un 1135 izveseļojušās, 33 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionēti pacienti ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas trīs pacienti: visi ar vidēji smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 204 pacienti.


Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) mikroblogošanas vietnē "Twitter" komentē, ka "pēc ilgāka laika mazskaitļu statistikas 18 šķiet ļoti daudz".

Tāpat viņa norāda, ka tas liek apzināties, ka jāturpina būt atbildīgiem un piesardzīgiem, bet tas vēl nenozīmē, ka jāpastiprina ierobežojumi.

"Par to varēs spriest pēc nākamo dienu rādītājiem," uzsver ministre, piebilstot, ka tikai ar sabiedrības līdzdarbību var ierobežot Covid-19.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!