Foto: Shutterstock

Pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 3654 Covid-19 testi un reģistrēti 74 jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Pēdējās diennakts laikā stacionēti trīs pacienti ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas 24 pacienti – 21 ar vidēji smagu slimības gaitu, trīs ar smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 233 pacienti.

Kopā Latvijā reģistrēti 2019 saslimšanas gadījumi. Latvijā kopumā veikti 332 285 izmeklējumi, 1307 personas izveseļojušāsm 38 mirušas.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka trīs saslimušie inficējušies ārvalstīs (Vācijā, Ukrainā, Krievijā), 24 personas inficējušās no zināmiem infekcijas avotiem, 47 personām tiek precizēti inficēšanās apstākļi. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

No aizvadītajā diennaktī Latvijā atklātajiem 74 jaunajiem Covid-19 gadījumiem visvairāk ir reģistrēti Rīgā, Daugavpilī un Aizputes novadā, liecina SPKC dati.

Rīgā ir reģistrēts 21 jauns saslimšanas ar Covid-19 gadījums, kopumā sasniedzot 252 gadījumus. Daugavpilī ir reģistrēti 14 jauni saslimušie, un kopumā pašlaik ar Covid-19 ir saslimuši 113 daugavpilieši.

Vismaz 14 saslimušie reģistrēti arī Aizputes novadā, kur iepriekš Covid-19 slimnieku skaits nepārsniedza piecu gadījumu robežu. Pašlaik novadā reģistrēti 17 inficētie.

Deviņi jauni saslimšanas gadījumi ir atklāti arī Kuldīgas novadā, kur tagad ir 85 ar Covid-19 inficētie.

Četri jauni saslimušie reģistrēti Olaines novadā, kopumā sasniedzot 39, bet trīs Daugavpils novadā, sasniedzot desmit saslimušo kopskaitu.

Tāpat jauni inficētie reģistrēti Jūrmalā, Talsu, Ogres, Preiļu, Saldus novadā, kā arī dažās pašvaldībās, kurās vēsturiski nekad nav pārsniegta piecu saslimšanas gadījumu robeža, tādēļ precīzs skaits netiek atklāts.

No jaunajiem inficētajiem 15 ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem, bet 12 saslimušie ir vecumā no desmit līdz 19 un no 20 līdz 29 gadiem. Vēl 11 saslimušie ir vecumā no 60 līdz 69 gadiem. Pārējās vecuma grupās ir mazāks sasirgušo skaits.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!