Foto: LETA

Liepājas pilsētas Sociālajā dzīvojamajā mājā vienam iedzīvotājam uzrādīta saslimšana ar Covid-19, tāpēc 12 mājas iedzīvotājiem un sešiem darbiniekiem turpmāk jāievēro karantīna, portālu "Delfi" informēja Liepājas pašvaldība.

Trešdien tika sasaukta Liepājas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas (CAK) sēde, lai pārrunātu aktuālos jautājumus un turpmāko rīcību saistībā ar Covid-19 ierobežošanu Liepājā.

Sēdē atkārtoti tika pārrunāti visi veselības drošības jautājumi saistībā ar konstatēto vienas personas saslimšanas gadījumu Sociālajā dzīvojamajā mājā. Tika nolemts, ka Sociālajā dzīvojamajā mājā Kuldīgas ielā 34 (1. stāvam) tiek noteikta karantīna, tas nozīmē, ka 12 ēkas iedzīvotāji karantīnu ievēros turpat sociālajā mājā un seši darbinieki karantīnu ievēros savās dzīvesvietās. Visiem šiem cilvēkiem tiks veikti Covid-19 testi.

Tāpat nolemts, ka karantīnas laikā šiem cilvēkiem tiks nodrošināta ēdināšana trīs reizes dienā ar attālinātu piegādi un sadarbībā ar Valsts un pašvaldības policiju nodrošināta diennakts apsardze. Ēka tiks dezinficēta. Konkrētajā adresē visai ēkai noteikts ierobežojums apmeklētājiem.

CAK sēdes locekļi šodienas sanāksmē rekomendēja visām pašvaldības organizācijām darba tikšanās plānot attālināti un neapmeklēt tās pilsētas, kurās vērojams Covid-19 izplatība, piemēram, Daugavpils un Kuldīga.

Tiem sporta skolas audzēkņiem (īpaši U-13 hokeja komandai), kuri pēdējās nedēļas laikā bijuši sacensībās Daugavpilī, CAK komisijas locekļi rekomendē vērot savu veselību un aicina ievērot pašizolāciju līdz turpmākajiem Slimību profilakses un kontroles centra norādījumiem. Treneriem rekomendē turpināt darbu attālināti.

Sēdē lēma plānot dezinfekciju un personīgo aizsarglīdzekļu iegādi no pašvaldības piešķirtā fonda Covid līdzekļiem.

Jau vēstīts, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 95 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, kas ir līdz šim lielākais diennaktī atklāto saslimšanas gadījumu skaits, Liepājā konstatēts viens saslimšanas gadījums, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!