Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ar Covid-19 saslimstot Aizputes sporta centra darbiniekam, Aizputes vidusskolas skolēni un darbinieki nodod siekalu testus, apstiprināja Aizputes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Jankovskis.

Viņš skaidroja, ka slimais darbinieks ir pats informējis pašvaldību par savu saslimšanu ar Covid-19. "Mums šodien izdevās no "E. Gulbja laboratorijas" iegūt 100 siekalu testus, lai tie cilvēki, kuri ir kontaktējušies ar saslimušo darbinieku, varētu nodot analīzes. Taču nākamajā nedēļā testi tiks veikti arī citās izglītības iestādēs," sacīja Jankovskis.

Viņš norādīja, ka par turpmāko rīcību pašvaldība lems, kad būs zināmi testu rezultāti.

Aizputes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus novērot savu veselības stāvokli. Konstatējot saslimšanas simptomus, ir jāpiesakās Covid-19 pārbaudei, zvanot uz tālruņa numuru 8303 darba dienās no pulksten 8 līdz pulksten 18. Tuvākās Covid-19 testa nodošanas vietas ir Kuldīgā un Liepājā, taču tajās nedrīkst ierasties bez pieteikšanās.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem līdz 2. oktobra pulksten 10 Aizputes novadā bija reģistrēti viens līdz pieci saslimšanas gadījumi, konkrēti neprecizējot skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!