Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ar Covid-19 saslimuši gandrīz visi sociālās aprūpes centra "Zemgale" Iecavas filiāles klienti, otrdien vēsta portāls "lsm.lv".

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem, vēl pirms divām nedēļām Iecavā bija reģistrēti 48 saslimšanas gadījumi, bet 22.decembrī līdz pusdienas laikam - jau 160. Visvairāk saslimušo atklāti valsts sociālās aprūpes centrā "Zemgale" Iecavas filiālē, kur Covid-19 reģistrēts 122 klientiem, kas ir 93% no kopējā filiāles klientu skaita. Vīruss atklāts arī 34 darbiniekiem.

Aprūpes centrā direktors Kristaps Keišs atzina, ka darba apstākļi aprūpētājiem un ārstniecības personām ir ļoti sarežģīti, tomēr iestāde patlaban veiksmīgi tiek galā ar darbu. Aprūpes centra filiāle izvietota divās ēkās, no kurām viena nav iežogota. Aprūpes centra direktors sliecas domāt, ka slimību uz pansionātu atnesuši darbinieki.

Pirmdien "Balticovo" komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps stāstīja, ka ar Covid-19 saslimuši pieci "Balticovo" darbinieki. "Ilgu laiku bijām spējuši noturēt vīrusu ārpus uzņēmuma robežām, taču pēdējo divu nedēļu laikā arī mūsu ražotni ir skāris Covid-19," min Auškāps, norādot, ka patlaban zināms par pieciem ar Covid-19 inficētiem darbiniekiem.

Pēc viņa teiktā, pašreiz situācija nav tik dramatiska, lai ietekmētu ražošanu. Auškāps arī atzīmē, ka darbinieki ir informēti un viņiem ir zināmi noteikumi, kā šajā situācijā ir jārīkojas, savukārt uzņēmuma pārvaldība un darba organizēšana norit atbilstoši visiem Slimību profilakses un kontroles centra ieteikumiem, kā arī Ministru kabineta noteikumiem. Atklāto Covid-19 gadījumu dēļ nespējot nodrošināt ēdināšanu, līdz 3.janvārim slēgts bērnudārzs "Cālītis" Iecavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!